Linkedin Twitter Google Plus Facebook

LinkedIn tips voor de young professional

De populariteit van Facebook neemt af onder jonge mensen. Daarentegen lijkt iedere young professional een LinkedIn profiel te hebben. In veel gevallen uit verplichting, er wordt niets mee gedaan. Toch staat het raar als die frisse jonge sollicitant niet meedoet aan deze online hype. Een goed LinkedIn profiel is echter belangrijker dan veel mensen beseffen.

Een opvallende ontwikkeling is dat in 2014 het dagelijks gebruik van LinkedIn afnam ten opzichte van 2013. Dit lijkt negatief, maar recruiters en netwerkers maken nog steeds volop gebruik van LinkedIn omdat het nog steeds relevant is voor hen. Het online netwerk kent namelijk nog steeds een groeiend aantal gebruikers. Dus recruiters en netwerkers kunnen nog steeds hun voordeel halen uit een enorme groeiende database met ‘cv’s’. Het voordeel van het afnemende dagelijkse gebruik voor werkzoekenden of netwerkers is dat ze minder hoeven te vechten om aandacht. Dagelijkse activiteit op LinkedIn is natuurlijk voor de echte ‘die-hards’. Toch zijn er velen die simpelere kansen laten liggen.

LinkedIn profiel

Zorg dat je alles invult op je LinkedIn profiel. Het lijkt voor de hand liggend maar nog te vaak worden alleen wat werkgevers vermeld. Als het gaat om een goed beeld van jezelf scheppen, gaat het hier mis. Het maakt een ongeïnteresseerde indruk als je je profiel nauwelijks invult. Vul ook je opleiding in en eventuele projecten die je daar hebt uitgevoerd. Vermeld ook eventuele certificaten. Voor een young professional is het belangrijker om de opleiding in te vullen omdat ze minder met ervaring kunnen pronken. Het invullen van werkervaring is uiteraard niet minder belangrijk. Je bent een paar jaar bij een werkgever in dienst geweest, maar wat deed je daar? Staarde je uit het raam terwijl je op Facebook rondsnuffelde of heb je je eigen grenzen verlegd terwijl je een innovatief project uitwerkte? Zet dus een inspirerend tekstje in de beschrijving van een voormalige baan, waaruit enthousiasme en trots blijkt.

Vul ook de samenvatting in van je profiel. Dit hoeft geen levensverhaal te zijn maar kan al wel wat aspecten van jouw persoonlijkheid bevatten. Zo ben je niet alleen een cv. Extra sociale bewijskracht kan behaald worden door de skills in het profiel in te vullen. Dit kan misschien een beetje spannend zijn, wat als niemand jouw skills endorsed? Ten eerste is het een blijk van zelfvertrouwen om deze skills in te vullen. Ten tweede is het een aanrader om andere mensen hun skills te endorsen. Bijvoorbeeld van oud-collega’s waar je mee op kan schieten. Ze zullen zich bezwaard voelen hetzelfde voor jou te doen.

Activiteit

Bovenal wil je opvallen, dus is het raadzaam om lid te worden van bedrijvenpagina’s en groepen. De zoekfunctie van LinkedIn om mensen op basis van eigenschappen te vinden is zeer prijzig en veel netwerkers en recruiters zullen je vinden op basis van je lidmaatschap van bepaalde groepen of bedrijven. En als je je nog meer van je goede kant wilt laten zien, kan je bijvoorbeeld lid worden van de groepen van goede doelen die je steunt. Je kan al vaak heel simpel opvallen door berichten te liken of nog beter door het te delen. Zelf een simpel nieuwsbericht plaatsen is nog opvallender. En als je gaat reageren op berichten van anderen zal je profiel al helemaal veel bekeken worden. Dit is natuurlijk tijdrovend. Maar voor wie een LinkedIn profiel heeft aangemaakt, is het verstandig om in ieder geval kort de tijd te nemen om deze toonbaar te maken.

E-Learning

 • Wft Basis - Kennis

  WFT Software

  2_LinkedinNL_90x146

  Om financiëel advies te mogen geven is het diploma Wet op het Financiëel Toezicht Basis een vereiste. Deze opleiding voldoet aan de eisen die gelden vanaf 1 januari 2014.

 • Wft Basis - Vaardigheden

  WFT Software

  2_LinkedinNL_90x146

  Deze opleiding Wft Basis - Vaardigheden voldoet aan de wettelijke eisen die gelden vanaf januari 2014.

 • LinkedIn NL

  Social media

  2_LinkedinNL_90x146

  De opleiding LinkedIn is onmisbaar voor professionals die zo effectief mogelijk ideeën en informatie willen uitwisselen met andere professionals.

 • Starting with Prezi

  E-learning

  2_LinkedinNL_90x146

  Prezi is a new innovative presentation tool based on an infinite canvas. Prezi helps you organize and share your ideas. Start learning Prezi now!