Linkedin Twitter Google Plus Facebook

Na mijn opleiding in de detachering

Als starter op de arbeidsmarkt is het vaak lastig om gelijk de juiste baan te vinden. Zodra je gaat solliciteren, kom je door een tekort aan werkervaring al snel uit bij een uitzendbureau of detacheringsbureau. Dit was bij mij ook het geval. In eerste instantie kwam ik terecht bij een uitzendbureau. Dit was toch niet helemaal wat ik zocht. Ik was op zoek naar een duurzame werkrelatie met mijn werkgever en wat meer financiële zekerheid. Een detacheringsbureau geeft immers in de meeste gevallen een halfjaarcontract.

Werken in de detachering heeft mij als afgestudeerde hbo’er veel veranderd. Een detacheringsbureau plaatst je op verschillende projecten bij verschillende organisaties. Doordat je letterlijk een kijkje kunt nemen bij de verschillende bedrijven, kun je je sneller ontwikkelen. Het valt op dat detacheerders zich vaak sneller ontwikkelen dan de werknemers die werkzaam zijn bij één werkgever. Daarom ben ik van mening dat de detacheringswereld de juiste weg is voor starters op de arbeidsmarkt.

Naast de ervaring die ik heb opgedaan, heb ik nu meer inzicht in welke richting ik nu verder wil en welke richting ik juist niet op wil. Je leert er sneller contacten leggen (netwerken), je ontwikkelt flexibiliteit en krijgt verschillende organisaties te zien.

Netwerken

Persoonlijk denk ik dat het bij detacheren hoort om goed te kunnen netwerken. Niet alleen tijdens de opdracht, maar ook nadat de opdracht afgerond is. Het is heel belangrijk dat je de managers warm houdt. Zodra zij weer een opdracht hebben, is de kans groot dat ze wellicht in de eerste plaats aan jou denken.

Ik snap dat het best lastig is, maar een sms’je of een e-mail naar je vorige manager is een klusje van ongeveer 10 seconden. Bedank hem of haar voor de opdracht, zeg dat je het fijn hebt gehad en je uitkijkt naar een mogelijk toekomstige opdracht. Wellicht zit je dan bij een andere opdracht, maar dan is het een kans voor jouw collega.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een eigenschap dat elke detacheerder dient te hebben. Met een 9 tot 5 mentaliteit kom je er niet. Overigens zijn dit wel de meest voorkomende werktijden, maar er bestaat een kans tot het maken van overuren. Wat ook onder flexibiliteit wordt verstaan is de afstand naar je werkplaats; het eerste half jaar zit je misschien dicht bij huis, het halfjaar daarop ben je gerust 2 uur per dag aan het reizen.

Kortom, ben jij een starter, op zoek naar een (nieuwe) uitdaging en kun jij je in mijn verhaal vinden? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar: (recruitment@brooklyngroup.nl )Wellicht wordt jij dan onze nieuwe collega!

Door: Sazia Karim, bloggend Brooklyn talent

E-Learning

 • Wft Basis - Kennis

  WFT Software

  2_LinkedinNL_90x146

  Om financiëel advies te mogen geven is het diploma Wet op het Financiëel Toezicht Basis een vereiste. Deze opleiding voldoet aan de eisen die gelden vanaf 1 januari 2014.

 • Wft Basis - Vaardigheden

  WFT Software

  2_LinkedinNL_90x146

  Deze opleiding Wft Basis - Vaardigheden voldoet aan de wettelijke eisen die gelden vanaf januari 2014.

 • LinkedIn NL

  Social media

  2_LinkedinNL_90x146

  De opleiding LinkedIn is onmisbaar voor professionals die zo effectief mogelijk ideeën en informatie willen uitwisselen met andere professionals.

 • Starting with Prezi

  E-learning

  2_LinkedinNL_90x146

  Prezi is a new innovative presentation tool based on an infinite canvas. Prezi helps you organize and share your ideas. Start learning Prezi now!