Linkedin Twitter Google Plus Facebook

Young professionals moeilijk te binden

Het blijkt vooral voor Nederlandse werkgevers erg lastig om young professionals te vinden en te behouden. Waarom is dit zo lastig? Het probleem heeft meerdere oorzaken. Allereerst zijn young professionals, zoals het woord al zegt: jong. Ze hebben veelal geen verantwoordelijkheden buiten henzelf en wellicht een partner die meestal ook een baan heeft. Dit betekent dat young professionals, ofwel generatie Y, minder waarde hecht aan zekerheid. Met als gevolg dat zij ‘job hoppen’ en niet langer dan een paar jaar bij dezelfde werkgever in dienst zijn. Negen tot vijf zijn enge woorden voor hen en dus zijn ze op zoek naar flexibiliteit.

Een andere oorzaak is dat de young professional veeleisend is, zij zijn op zoek naar hun droombaan. Ze verlangen daarom dat ondernemingen investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Op ruime arbeidsmarkten moet de jonge werkzoekende overgehaald worden door de bedrijfscultuur. De beste manier om dit te doen is door hen goede randvoorwaarden te bieden, met name wat ontwikkeling betreft. Jonge professionals zijn niet op zoek naar een manager maar een coach.

Als een bedrijf investeert in hun persoonlijke ontwikkeling blijven de young professionals dan langer bij een organisatie in dienst? Het antwoord is meestal nee. Dit is echter uiteindelijk geen probleem. Doordat werkgevers steeds vaker hun jonge medewerkers helpen ontwikkelen komen er meer en meer topmensen beschikbaar voor de werkgevers. Op korte termijn zijn dit beter opgeleide jonge talenten die tijdelijk bij een onderneming blijven. Op de lange termijn zijn dit professionals met ongekend veel kennis en ervaring die permanent bij een onderneming willen landen.

E-Learning

 • Wft Basis - Kennis

  WFT Software

  2_LinkedinNL_90x146

  Om financiëel advies te mogen geven is het diploma Wet op het Financiëel Toezicht Basis een vereiste. Deze opleiding voldoet aan de eisen die gelden vanaf 1 januari 2014.

 • Wft Basis - Vaardigheden

  WFT Software

  2_LinkedinNL_90x146

  Deze opleiding Wft Basis - Vaardigheden voldoet aan de wettelijke eisen die gelden vanaf januari 2014.

 • LinkedIn NL

  Social media

  2_LinkedinNL_90x146

  De opleiding LinkedIn is onmisbaar voor professionals die zo effectief mogelijk ideeën en informatie willen uitwisselen met andere professionals.

 • Starting with Prezi

  E-learning

  2_LinkedinNL_90x146

  Prezi is a new innovative presentation tool based on an infinite canvas. Prezi helps you organize and share your ideas. Start learning Prezi now!